Mistig bos

Deze foto van een mistig bos in Bear Country, Newfoundland, Canada is zonder twijfel één van onze favoriete foto’s in het Hugo Wilmar Familiarchief.

Mistig bos in Bear Country, New Foundland
Mistig bos in Bear Country, New Foundland

Mistig bos in ochtendlicht

De foto is ongetwijfeld ’s ochtends gemaakt. Het tegenlicht door de bomen en de lage mist tussen de heuvels creert een magisch schouwspel.

Zelfs in zwart-wit levert deze ene foto een enorme zintuigelijke waarneming. Ietwat mistroostig, en toch scereen. Het silhoet van de bomen vormt een schril contrast met de zachte ochtendmist.

Achtergrond

De foto is een vreemde eend in de bijt. Het is een van de weinige privé foto’s uit het familiearchief. Hoewel Hugo Wilmar tijdens deze periode wel meer foto’s heeft gemaakt, Is dit deel van zijn biografie onder belicht gebleven. Wel is het aannemelijk, dat Hugo Wilmar op basis van de ervaring, die hij in deze jaren heeft opgedaan, uiteindelijk bij Disney is aangenomen.

Stage

De foto is in de herfst van 1953 gemaakt. Hugo Wilmar studeerde toen Wildlife management bij de University of Wisconsin.

Hugo Wilmar liep in 1953 stage bij het “Department of Natural Resources“. Voor hen bestudeerde hij het migratiegedrag van Elanden.

Hugo woonde in een blokhut ten Noorden van Cormack gedurende een periode van vijf maanden.

Woodland Caribou
Woodland Caribou
Mistig bos in Bear Country, New Foundland
Mistig bos in Bear Country, New Foundland

Overige meesterwerken:

Reddingsactie van de Bever

Stumped

In september 1952 publiceerde Hugo wilmar een artikel in “Outdoor Life Magazine, met als titel…
Lees meer…