Stumped

Stumped
Professor Joseph Hickey en Robert Ellarson proberen een bever te bevrijden. De staart van het dier is vast komen te zitten onder een boom.
Handgescheven notitie op de achterkant van de foto
Handgescheven notitie op de achterkant van de foto

In september 1952 publiceerde Hugo wilmar een artikel in “Outdoor Life Magazine, met als titel “Stumped” over de reddingsactie van een beknelde bever.

Fotoserie

De foto’s van Wilmar laten een reddingspoging van een Bever zien. Een van de foto’s bevat een handgeschreven notitie op de achterkant.

De fotoserie valt niet op in de enorme hoeveelheid indrukwekkende beelden in Hugo Wilmar’s portfolio. Hoewel de beelden (natuurlijk) technisch goed zijn, is de toedracht ervan niet duidelijk. Alleen uit de gedetaillerde beschrijving op de achterkant van een van de foto’s in het familiearchief kan worden geconcludeerd, dat er een groter verhaal achter de foto’s schuil gaat.

In de Chippewa Herald Telegram wordt melding gemaakt van de reddingsactie. In deze lokale krant staat ook een verwijzing naar het artikel in het Outdoor Life Magazine.

Achtergrond

Tijdens zijn opleiding aan de University of Wisconsin had Hugo goed contact met Hickey en Ellarson, de professoren van zijn opleiding. Hij ging met ze jagen.

Tijdens een van deze jachttripjes hoorde Hugo Wilmar zijn docenten roepen. Hij snelde naar de richting van het geluid. Aangekomen, zag hij de beknelde bever.

De bever is bekneld komen te zitten onder een boom. De boom was, in plaats van om te vallen, van de stronk afgegleden, en op de achterpoot van de Bever terecht gekomen. Met vereende kracht hebben Joseph Hickey, Robert Ellarson en Hugo Wilmar geprobeerd de bever te bevrijden.

Het bleek onmogelijk de boom met vereende krachten om te trekken. Daarom hebben Hickey en Ellarson de aarde onder de bever met hun handen en een zakmes weggegraven, waarna de bever kon ontsnappen.

“Stumped” in Outdoor Life Magazine

Near his lodge on the Wisconsin River bottoms, fory miles west of Madison, a full-grown beaver chopped trough a cottonwood. In stead of falling, the tree leaned against another while its trunk slid off the stump and pinned down his webbed hind foot. The trapped animal was found by Prof. Joseph J. Hickey and Instructor Robert S. Ellarson of the Department of Wildlife Management, University of Wisconsin, who were hunting. Failing to shift thetree, they finally freed him by digging out the soil around his foot with their fingers and a pocketknife. A hurry call brought me and my camera to the scene in time to get these pictures. Taken to the river, the beaver drank deeply. Then he swam off, slapped his tail as if in a guesture of gratitude, and Dived.

— Hugh A. Wilmar, September 1952

Lokale pers

De reddingsactie van de bever is ook opgepikt door de Chippewa Herald Telegram, een lokale krant uit Eau Claire, ten westen van Madison, Wisconsin.

Reddingsactie bever
Professor Hickey en Ellarson tillen de bevrijde bever op aan de staart.
Outdoor Life Magazine September 1952
Outdoor Life Magazine September 1952
Reddingsactie van de Bever
De Reddingsactie van de Bever, beschreven in het artikel “Stumped” in Outdoor Magazine van September 1952

Overige meesterwerken:

Mistig bos in Bear Country, New Foundland

Mistig bos

Deze foto van een mistig bos in Bear Country, Newfoundland Canada is zonder twijfel een…
Lees meer…