Vrienden van Stichting Hugo Wilmar

Engelandvaarder, oorlogsfotograaf en Academy Award winnaar Hugo Wilmar beweegt zich op het wereldpodium van de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode van de jaren ’50. Het Kuifjes-achtige verhaal van Hugo Wilmar beschrijft een carrière die zich als een wervelwind ontwikkelt.

Word vriend van Stichting Hugo Wilmar

Stichting Hugo Wilmar beheert het familiearchief van topfotograaf en filmmaker Hugo Wilmar. We onderzoeken deze adembenemende geschiedenis. Voor het onderhouden van de collectie is geld nodig. Word nu vriend van Stichting Hugo Wilmar en ontvang vijf unieke postkaarten als dank!


Vijf unieke kaarten

Alleen voor vrienden van Stichting Hugo Wilmar

Vijf unieke kaarten voor vrienden van stichting Hugo Wilmar

Vanaf €15

Word vriend

Totaal: € -

Doneer

Totaal: € -

Het onderhouden van het familiearchief kost geld. Uw donatie wordt gebruikt voor onderzoek naar de foto’s, digitalisatie van archiefmateriaal en de verwerking en opslag van de digitale bestanden.

Alleen met uw steun kunnen de adembenemende verhalen van Hugo Wilmar bewaard blijven.

Hartelijk dank voor uw steun! Het bestuur van Stichting Hugo Wilmar

Vrienden ontvangen vijf unieke kaarten

Als u vriend van Stichting Hugo Wilmar wordt ontvangt u vijf unieke kaarten als dank. Deze ansichtkaarten zijn voorzien van enkele iconische foto’s van Hugo Wilmar. Deze foto’s zijn allemaal door Hugo Wilmar gemaakt en zijn afkomstig uit het familiearchief. Op de achterzijde van de kaarten staat een korte uitleg over de herkomst van het beeld. Elke foto is representatief voor een deel van het avontuurlijke leven en karakter van Hugo Wilmar.

Voor €15,00 wordt u vriend van Stichting Hugo Wilmar. De kaarten worden dan binnen enkele weken toegestuurd. Met uw bijdrage kunnen wij ons onderzoek naar de foto’s en films uit het familiearchief voortzetten. We zullen uw donatie ook besteden aan het digitaliseren en conserveren van de archiefstukken.

Als u geen belangstelling heeft in de kaarten of liever anoniem blijft, kunt u ook eenmalig doneren. Natuurlijk kunt u ook voor andere vormen van samenwerking of sponsoring contact met ons opnemen

Uw bijdrage

We kunnen uw bijdrage goed gebruiken. Dankzij uw steun komen we steeds meer te weten over de context achter de foto’s en films van Hugo Wilmar. Daardoor vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. Zo ontstaat het complete verhaal over het leven van Hugo Wilmar. Alleen op die manier kunnen we ervoor dat het kuifjes-achtige verhaal bewaard blijft.

Op de pagina over Stichting Hugo Wilmar kunt u meer informatie vinden over onze doelstellingen. Vele vrienden maken licht werk.

  • Digitaliseren familiearchief
  • Opslag digitaal archief
  • Archivering originelen
  • Beeldresearch
  • Metadateren
  • Onderzoek naar nieuwe informatie

Doneren in informatie

De zoektocht naar informatie, foto’s en films van Hugo Wilmar gaat onverminderd door. U kunt ons ook steunen met informatie, het aanvullen of het delen van bronnen en gegevens die relevant zijn voor het onderzoek naar Hugo Wilmar.

Er zijn altijd wel enkele actuele zoekvragen waar we mee bezig zijn. Hiermee kunnen we uw hulp goed gebruiken. Zo heeft onze vraag naar informatie over de foto van Walter’s Tavern in New York al diverse tips opgeleverd.

Het onderzoek, borgen en inzichtelijk maken van het cultureel-historisch erfgoed van het familiearchief kost veel tijd en geld. We hebben uw steun hard nodig!